Naturvidenskabsfestival for de yngste

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Der kommer 200 elever fra 2-3 klasser og 400 elever fra 4-6 klasse til naturvidenskabsfestival. For elever på Nærum Gymnasium er rollerne byttet om, NAG-eleverne underviser gæsterne i emner fra de naturvidenskabelige fag: Astronomi, biologi, bioteknologi, fysik og kemi.


Det er en tilbagevendende begivenhed, som bliver afholdt hvert andet år, hvilket betyder, at en stor del af NAG-eleverne har været her som grundskoleelever, og en del får et glædeligt gensyn med deres grundskolelærere. Som en af NAG-eleverne udtrykker det: ”Det gør det jo endnu sjovere, at jeg selv kan huske, at jeg har været på besøg”.


De små klasser bliver vist rundt af de store elever til vidt forskellige aktiviteter, hvor de kan få lov til at skubbe planeter rundt i banen om en stjerne, se i teleskoper, i mikroskoper, arbejde med biler, der kører i loops, se hvidt lys blive opdelt i regnbuens farver, få målt pulsen før og efter en aktivitet, lære om DNA og hvordan man analysere det eller lave elastikspring med Barbie.


NAG-eleverne har været med til at bestemme aktiviteterne og der er fokus på, at de involverer vores gæster og giver mulighed for at bruge alle sanser f.eks. ved at hoppe på en kraftplade eller ved at lugte til kemikalier. For elever og lærere på Nærum Gymnasium er det herligt at vise, at naturvidenskab er sjovt, spændende og fascinerende samtidig med, at vi får lov til at vise skolen frem til mulige fremtidige elever.