Astronomi på NAG
Siden tidernes morgen har de første mennesker observeret og spekuleret over de himmellegemer, der kan ses med det blotte øje, stjerner, solen, månen, planeter og stjerneskud og derfor anses astronomi (stjerneres lov) for at være en af de ældste videnskaber
I astronomi på Nærum gør vi som de første mennesker og observerer nattehimlen. Vi bruger det gratis (men ret fantastiske computerprogram) stellarium https://stellarium.org til at lave observationer i timerne og et par gange i løbet af skoleåret bliver der holdt udflugter med vores egne øjne og ved hjælp af kikkerter og teleskoper (som også kan lånes med hjem).
I første omgang lærer vi stjernehimlen af kende ved hjælp af stjernebillederne og arbejder med de mange forskellige stjerner med spørgsmål som, hvor store de er? Hvor langt væk er de? hvor langt lever de? Relevante spørgsmål hvor metoden til at finde ud af det på er ligeså interessant som svaret.
Vi tager skridtet videre og ser på planetsystemer udenfor vores eget solsystem. Hvordan kan man observere disse exoplaneter og hvad kan man lære om dem. Her tager vi udgangspunkt i vores eget solsystem, så vi kan diskutere muligheden for liv andre steder i universet.
Det sidste trin i vores forståelse er universet, hvor vi ser på vores egen galakse og de fantastiske og finurlige objekter ud over stjerner og planeter, som man ved eksisterer. Det sker med projekter om eksempelvis sorte huller (som kan have masser som vores egen Sol, men også have masser, som er hundrede millioner gange større).
På Nærum Gymnasium kan du vælge astronomi som valgfag på C-niveau i 3.g.
I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG
Læreplan for Astronomi HER
Undervisere
Karl Svend Claussen Jørgensen (KJ)
Matematik, Fysik og Astronomi
Meddelelser:
Orienteringsaften 13. januar kl 19.30
10. december Rytmisk Julekoncert Agora kl. 19.30