Dansk på NAG

I faget arbejder vi med dansk sprog, dansk litteratur ”“ og lidt svensk og norsk og udenlandsk -  og med medier. Du lærer fx om, hvordan sproget gør i grammatik,  hvordan du bedst bruger det i retorik. Du lærer at læse tekster, og du lærer, hvordan litteraturen har forandret sig i tidens løb. Du kan fx lære, hvordan en TV-avis eller en dokumentarudsendelse er skruet sammen. 

I 1.g samarbejder dansk med historie i projektet Fra reformation til revolution om dansk kultur- og litteraturhistorie. Det afsluttes som en årsprøve med elevfremlæggelser i grupper. I 2.g indgår dansk ofte i AT-projekter, fx med retorik.

I år deltager fire 3.g-klasser i Undervisningsministeriets forsøg med digitale eksamensopgaver i de gymnasiale uddannelser. Det går ud på, at eleverne har netadgang, når de er til skriftlig dansk eksamen. 

Det er en tradition, at 2.g-klassene skriver aviser. I et par dage er to studiecentre omdannet til summende avisredaktioner, der konkurrerer om at producere den bedste avis.  

I 3.g får du lejlighed til ikke bare at læse, men også møde en dansk forfatter.  De seneste tre år har vi haft besøg af Naja Marie Aidt, Erling Jepsen og Pia Juul.

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Dansk HER

Oops, an error occurred! Code: 20220625131225cf530e2e

Meddelelser:

   Rektortalen 2022


   Årsvikariat Naturgeografi


    Kontoret har ferielukket fra onsdag d. 29. juni kl. 12:00 til torsdag d.      4. august kl. 10:00


   1.g møder onsdag d. 10. august kl. 10:00

   2.g møder onsdag d. 10. august kl. 10:45

   3.g møder onsdag d. 10. august kl. 11:15