Tysk på NAG

So ein Ding, Normalerweize, Bezzerwizzer. Tyske ord er in. Berlin er in. Tyskland er spændende. Men Berlin og resten af Tyskland bliver endnu mere spændende, hvis man forstår sproget og kan bruge det. Og dét lærer du på NAG.

Du udvikler dig og dit tyske sprog på mange forskellige måder, når du arbejder med interviews, rollespil, små film, oplæg, blogskrivning, avisartikler og taler med andre elever fra dit hold eller fra de andre tyskhold. Og du lærer Tyskland bedre at kende, både landet, ungdomskulturen og den tyske historie. Hvordan var det at være ung under Hitler eller i DDR? Hvorfor var der ikke flere, der flygtede eller gjorde oprør? Hvordan er det at være ung i det moderne Tyskland? Hvordan er det at være 3. generationstyrker i en tysk storby? Vi arbejder med emnerne på en måde, så alle får mest muligt ud af undervisningen og det bedste udbytte for dig. På ekskursioner til bl.a. København eller i mødet med native speakers får du mulighed for at bruge det tyske sprog i praksis. 

Tysk film har i de senere år vundet mange filmpriser, og vi ser en række af de bedste film. Vi har da også vores egen lommefilmfestival med rød løber og præmier på NAG! Men der sker også meget andet på NAG - en tur i biografen, i teatret eller en heldagstur til Lübeck. Vælger du tysk på A-niveau, kommer du på sprogskole i Wien, hvor du bor privat og får lært en masse om kulturen og historien, og først og fremmest får du talt en masse tysk. Men på NAG har du ikke kun mulighed for en tur til Lübeck eller til Wien. Du kommer med på fiktive rejser til andre spændende steder som München med den berømte Oktoberfest, Schweiz og Østrig.

Tysk tales jo ikke kun i Tyskland; faktisk er tysk det sprog, der tales af flest mennesker i Europa. Mottoet "Mit Englisch kommt man durch, mit Deutsch kommt man weiter" gælder stadig. Kun knap 30 % af verdens befolkning taler engelsk, og tysk er det næstmest læste sprog inden for videnskaberne pga. den stærke bogtrykkertradition. At kunne tysk er ikke kun en nøgle til et sprog i Europa, men også nøglen til al vigtig videnskab senere i dit studieliv - især økonomi, statsvidenskab, handel og medicin.

Wir sehen uns! 

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Tysk HER

Undervisere

Brun

Anna C. Scharling Brun (AB)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Tysk og Fransk


Gibson

Jenny Gibson (JG)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Tysk og Billedkunst samt

 

Design og Arkitektur


Madsen

Kasper Sønderby Madsen (KM)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Tysk og Mediefag


Sterum

Rikke Sterum (RS)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Engelsk og Tysk


Witt

Hanne Witt (HW)

cand.mag.
Ansvarsområde:

Spansk og Tysk


Bangsgaard-Mogensen

Karen Bangsgaard-Mogensen (KMO)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Tysk og Dansk, læsevejleder


Poulsen

Peter Poulsen (PP)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Musik og Tysk