Mediefag på NAG

Mediefag er skolens største kunstneriske fag. Det giver dig gode kort på hånden til at forstå det moderne medieudbud både mht. film, tv-serier og andre audiovisuelle medier, der dagligt skaber vores billede af verden. Som mediefagselev på NAG lærer du at forholde dig analyserende, nysgerrigt og kritisk til forskellige medieproduktioner lige fra tv-serien Breaking Bad over gyserfilm-genren videre til den nye Youtube-dokumentar. Desuden lærer du at tilrettelægge hele produktionsprocessen bag dine egne film- og medieproduktioner - fra ide til færdig film. Scroll ned for at se streamede eksempler på færdige elev-eksamensproduktioner fra NAG!

Uanset om du har faget på c-niveau som kunstnerisk fag eller som valgfag på b-niveau, kommer du i mediefag til at deltage i forpligtende gruppesamarbejde med elever og lærere.
Du kommer også med et kamera og en mikrofon i hænderne til at opleve en undervisning, der foregår både i lokalerne, i gymnasiets Agora, på trapper og gange, på gymnasiets udendørsarealer samt i Nærum by og opland, når du og dine kammerater producerer fiktions- og dokumentarfilm, tv-indslag eller andre av-præsentationer.

Mediefag inddrager både danske og internationale produktioner i det daglige arbejde, og vi samarbejder ivrigt med bl.a. samfundsfag og NAGADEMY om aktuelle og internationale, mediefaglige emner såsom aktuelle filmtendenser og forskellige typer af dokumentar og journalistik. Desuden har vi i 2019 indgået samarbejdsaftaler med en stribe unge produktionsselskaber, som vi kan få besøg af.

NAG's mediefagslærere er dedikerede film- og journalistik-nørder, der brænder for at videreformidle deres viden om film og medier og for at vejlede dig og de andre medieelever, når I igennem fagets forløb opnår de talrige kompetencer indenfor produktion af film, tv og andre mediegenrer, som mediefag på NAG stiller til rådighed. Fra 2020 tilbyder vi på mediefag B desuden både tv-studie-facilitet med greenscreen og 4K-kvalitetskameraer til dine optagelser.

Læreplan for Mediefag HER

Eksempler på mediefagsproduktioner:

Nr. 1: "Amai Takara", Tarantino-pastiche, Mediefag valgfag B, 3g, 2017:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2hWzk-mkGwM" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Nr. 2: "Det gode liv", dokumentar, eksamensfilm, mediefag C, 3g, 2017:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/acSVApf8r_E" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Nr. 3: "Den mørke side", gyser, eksamensfilm, mediefag C, 1g, 2016:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JviwOu9K5YE" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Nr. 4: "Mørkets Kald", gyser, eksamensfilm, mediefag C, 3g, 2017:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/B9e8CaccdjE" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Nr. 5. Teodolit-opmåling. Her ser du Mediefag som producerende fag sammen med matematik, dvs. de to fags lærere har sammen tilrettelagt en medieproduktion om et matematisk område i 1g. Denne 'academic video' gives for som lektie til næste matematiktime, og sådan kan du forberede dig på en ny måde, som bevirker mere tid i klasserummet til diskussion i stedet for lærergennemgange: 

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/7lcou5tZriA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Oops, an error occurred! Code: 20231205170358439fd40e