Dramatik på NAG

Sig ”™JA”™!

At skabe og forstå teater er kernen i faget dramatik. Du vil blive udfordret og få rykket nogle grænser ”“ fagligt og personligt. Hvis du har lyst til at arbejde med mundtlig fremstilling ”“ dvs. kunne stille dig op foran en gruppe mennesker og agere -, vil blive bedre til projekt- og samarbejde, og gerne vil fortælle historier, så kom og slip kreativiteten løs!

Dramatik på NAG er på C-niveau. Vi starter med improvisation, fordi det er sjovt og åbner sanserne samt lærer én at være til stede her og nu. Senere arbejder vi med forskellige skuespilteknikker og teatergenrer. Året afsluttes med selvstændige elev-forestillinger, som vises for et publikum.

Ørkenens Sønner, Brechts episke teater eller Shakespeare kan være blandt de to teaterhistoriske perioder vi vil dykke ned i, og som du både vil få afprøvet i praksis og teoretisk kendskab til via bl.a. research og filmklip.

Undervisningen foregår i NAG”™s dramasal, på trapper, i klasselokaler m.v. Og holdet møder det professionelle teatermiljø ved to årlige fælles teaterture, samt ved besøg af f.eks. en skuespiller. Skriftligt kommer du til at analysere og reflektere over egne såvel som andres sceniske udfoldelser; alt samles i din personlige portfoliomappe.

Slutmålet? At formidle en historie og en stemning som kommer ud over scenekanten!

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Dramatik HER

Undervisere

Bertelsen

Charlotte Fjordvald Bertelsen (CF)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Dramatik, Mediefag og Engelsk


Fussing

Hanna Norman Fussing

Cand.
Ansvarsområde:

Matematik & Drama