Filosofi på NAG

Faget filosofi træner dine evner til bedre at forstå dig selv som menneske, samfundet der omgiver dig og den verden du lever i. Dette sker gennem arbejdet med forskelligartede emner som f.eks. etiske og moralske problemstillinger og teorier. På billedet er illustreret et klassisk etisk dilemma.

Et andet spørgsmål man kunne arbejde med i filosofi er: hvad er virkeligt eller kan vi være sikre på at det vi oplever er virkeligt. Dette tema kan man støde på i mange film som f.eks. The Matrix eller Inception, og kan behandles i filosofi i et forløb om erkendelsesteori. Man kan også i filosofi behandle nogle af historiens største tænkere og i nogle forløb fokusere på historiske perioder som det antikke Grækenland eller oplysningstiden.

Fælles for arbejdet med disse meget forskellige emner i filosofi, er at man forsøger at opnå en bedre forståelse af problemstillingerne ved at analysere tekster og se på argumenter på en systematisk måde. Faget filosofi kan for den studerende være rigtig spændende, hjælpe til at give en øget forståelse af komplicerede problemstillinger og er ofte meget anvendeligt i andre fag i gymnasiet. Da videnskabsteori er en del af filosofi kan faget understøtter elevernes arbejde i de store skriftlige opgaver især i studieretningsprojektet.

På Nærum Gymnasium kan du vælge filosofi som valgfag på C-niveau i 3.g.

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Filosofi HER

Undervisere

Poulsen

Dres Poulsen (DP)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Vice-tillidsrepræsentant, Filosofi og Matematik


Svane

Bo Heelsberg Svane (SV)

Cand.scient.pol.
Ansvarsområde:

Samfundsfag, Filosofi og Religion


Bittner

Jacob Bittner (JB)

MA Ph.D.
Ansvarsområde:

Dansk og Filosofi


Achen

Andreas Achen

Ansvarsområde:

Matematik & Filosofi

BSc. Matematik, BA. Filosofi, MSc. Philosophy of Science, PhD Philosophy