Historie på NAG

Hvorfor bliver der ved med at være krig i verden? Hvorfor er der fundamentalistiske muslimer, der er vrede på vores vestlige verden? Og overhaler Kina snart Vestens økonomier?
For at finde svaret på disse spørgsmål og andre tilsvarende, relevante spørgsmål må man kende fortiden ”“ studere historien.

Derfor er faget Historie en af grundsøjlerne på NAG. Det er et A-niveaufag og strækker sig over hele studieretningsforløbet, dvs. 2½ år. Fagets metode er analyse og fortolkning.
I faget Historie arbejder vi med fortolkning af fortiden, forståelse af nutiden og forventninger til fremtiden. Vi prøver med andre ord at blive dygtigere til at fortolke vores fortid, da det er forudsætningen for at kunne forstå vores nutid, så vi kan blive bedre til at stille krav til og påvirke fremtiden.

I Historie beskæftiger vi os med emner helt tilbage fra oldtiden og frem til i dag ”“ fra dolk til drone.

Vi beskæftiger os med både Danmarks historie og med resten af Verdens historie. Vi tager hele tiden udgangspunkt i vores egen nutid og vores vestlige verden og prøver at finde forståelse for, hvorfor og hvordan andre kulturer og tider spiller sammen med os i dag. 
Undervisningen foregår på dansk på nær i vores ene internationale studieretning, hvor undervisningen foregår på engelsk

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Historie HER

Oops, an error occurred! Code: 20231205155748534c4d2e