Latin på NAG

Du kan bygge videre på den latin, du har lært i Almen Sprogforståelse (AP)
ved at vælge latin C. I latin vil du møde romerske digtere, der beskriver hverdagen, det vilde byliv, kærlighed og livets op- og nedture i det gamle Rom.

Catullus bliver forelsket i Lesbia, der ikke er helt trofast. Horats' motto er ”Carpe diem” - nyd livet, mens du har det. Ovid beder guderne om hjælp til sit digterværk, der ikke helt falder i kejser Augustus' smag.

Vergil skriver om den heltemodige Aeneas, der flygter fra det brændende Troja og kastes ud på en lang og eventyrlig rejse, der ender med Romerrigets grundlæggelse.Cicero og Quintilian er retorikkens læremestre, og deres værker har dannet grundlag for, hvordan man skriver en god tale.

Ud fra arbejdet med latinske tekster vil du opleve, hvordan latinsk grammatik og ordforråd er ført videre i de italo-keltiske sprog – bl.a. dansk, tysk, engelsk, fransk og spansk. Det vil skærpe din sproglige kunnen og forståelse. Du vil også få et indblik i den romerske kultur –  religion, sport, fritid, madkultur, filosofi, retorik og kunst. På den måde vil du opleve latin som en støtte til andre fag i gymnasiet.

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Latin HER

Undervisere

Schønsted-Madsen

Barbara Schønsted-Madsen (BS)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Latin (Almen Sprogforståelse), Oldtidskundskab og Græsk


Christensen

Jean Christensen (JC)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Oldtidskundskab, Latin (Almen Sprogforståelse) og Græsk


Olsen

Lisbeth Vang Olsen (LO)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Latin, Religion og Oldtidskundskab


Berner-Nielsen

Malene Berner-Nielsen (MBN)

Cand.mag.
Ansvarsområde:

Oldtidskundskab, Latin og Dansk