Religion på NAG
I religion arbejder vi med menneskers trosforestillinger på tværs af kloden og igennem verdenshistorien. Faget er obligatorisk på c-niveau og ligger i 2. eller 3.g og kan fra skoleåret 2019/2020 vælges som valgfag på b-niveau i 3.g. Som elev kommer du til at lære om Jesus, Muhammad, Shiva, Jahve og Buddha i både gamle og nye fremstillinger, og du får indsigt i, hvilken betydning religionerne har og har haft som kerneelement i både historiske og nutidige samfund.
Religion belyser sit stof igennem tekst, billede, film, medier, filosofi, teori og statistik, og i religion arbejder vi varieret med gruppearbejde, diskussion, forelæsning, projektarbejde, feltarbejde, research og præsentation. Faget tager ofte på ekskursion til trossamfundene og oplever og diskuterer religionernes praktiske udfoldelse i templer, kirker, moskeer eller centre.
Omdrejningspunktet for religionsfaget er, at du som elev får kendskab til både egen og international kultur- og religionshistorie og rustes bedst muligt til den demokratiske dialog i en globaliseret og mangfoldig virkelighed. Faget har således også fokus på aktuelle temaer og udfordringer, der præger samfundslivet lige nu og her.
Som religionselev vil du i mødet med andre menneskers overbevisninger og verdensbilleder blive klogere på både dem og dig selv, og du vil opnå indsigt i de forskelligheder, ligheder og nuancer, der præger nutidens internationale virkelighed.
Læreplan for Religion HER
Undervisere
Lisbeth Vang Olsen (LO)
Latin, Religion og Oldtidskundskab
Søren Søberg Poulsen (SP)
Dansk, Religion og Mediefag
Bo Heelsberg Svane (SV)
Samfundsfag, Filosofi og Religion
Mette Sofie Jürs (MSJ)
Dansk og Religion
Helena Krabbe (HKE)
Dansk og Religion
Julie Uhrskov Gøricke (jug)
Engelsk & Religion
Cecilie Wernberg Dalhoff
Engelsk & Religion