NAG vært for politisk topmøde

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Både nuværende Udenrigsminister Martin Lidegaard (de Radikale) og forhenværende Finansminister Claus Hjort Frederiksen (Venstre) kunne begge starte debatten med at udtrykke deres glæde ved at være "tilbage" på NAG. Begge toppolitikere har flere gange tidligere besøgt NAG, men ved denne lejlighed var det første gang, at de var her samtidigt - og så endda til en direkte konfrontation mellem regering og opposition.

Dansk politik har dog ikke de samme dimensioner som et amerikansk præsidentvalg, hvilket ordstyreren Ask Rostrup - kendt fra DR's politiske TV-program Bag Borgen - også gjorde eleverne opmærksom på: "I dansk politik går bølgerne ikke så højt. Så læg godt mærke til nuancerne," sagde han. 

Elevernes spørgsmål kunne dog godt være medvirkende til at sætte fut i debatten. Èt af spørgsmålene gik på holdningen til seksuel omgang med dyr, et spørgsmål der fik de to garvede politikere til et øjeblik at miste fodfæstet. Man besøger ikke NAG uden risiko, uanset hvor mange ministertitler man har under vesten.