Af Frederik Rothe, NAGademy-elev
Klokken 12 mødtes de klimainteressede elever foran Københavns Rådhus. Første oplægsholder var Gustav Brade, specialkonsulent indenfor klima og miljø for overborgmester Frank Jensen. Han kunne konkret fremvise roadmaps, der illustrerede Københavns Kommune vej til at blive CO2 neutral i 2025. Yderligere fortalte han om det nyligt afholdte COP40, hvor en samling af verdens topledere havde mødtes i København for at diskutere CO2 udledning i byerne. Efter hans velforberedte oplæg tog eleverne ordet og stillede kritiske spørgsmål, som relaterede sig til klimapolitikken i Københavns Kommune. Specialkonsulenten havde styr på sit stof, men måtte alligevel anerkende, at de dygtige og engagerede elever var godt inde i emnet.
Da klokken nærmede sig 14, rykkede eleverne og NAGademy-lærerne, Kasper Langberg og Anders Larsen, mod Dansk Industri. Her fortalte en økonomisk konsulent, om hvordan de opfordrede deres medlemmer til en grønnere dagsorden. Man fik som lytter ligeledes information om, hvordan DI fungerer som interesseorganisation og arbejdsgiverforening. DI´s 2030 plan blev i grove træk gennemgået, hvor det blev oplyst, at det poliske mål om en 70% reduktion af CO2 var næsten mulig. Denne plan havde samtidigt også fokus på vækst og velstand i samfundet. Rapporten blev taget godt imod eleverne, der dog også gjorde sit for at udfordre DI´s udsendte økonom. Dagen blev rundet hyggeligt af efter en interessant ekskursion i det klimapolitiske tegn.
Red: NAGademy arrangerer hvert semester kursusforløb for elever med særlig interesse for aktuelle samfundsfaglige, naturvidenskabelige og humanistiske områder. Læs mere om NAGademy HER