NAG's udvekslingsgymnasium i Hamborg

Billede i galleri. Klik for at åbne

Det var med kildrende maver, at vi steg ud af toget på stationen i Hamborg. Vi havde glædet os til gensynet med vores tyske venner fra Gymnasium Blankenese i flere måneder, og da vi langt om længe nåede frem og så de velkendte ansigter, ville glæden ingen ende tage.

Dagene bød på alskens oplevelser lige fra biologi på tysk til havnerundfart og  diskoteksbesøg. Fælles for oplevelserne var, at de var med til at knytte bånd og skabe nye venskaber på tværs af landegrænser. Shopping i second hand butikker og Starbucks to go var med til at gøre oplevelsen uforglemmelig, og denne udveksling er en oplevelse, vi sent vil glemme.

Undervejs fik vi kendskab til Blankeneses undervisningsmetoder i fag som kunst og drama. Det var uden tvivl spændende at opleve absurdteater og fotoshoots, som bestemt har udvidet vores horisont i takt med vores tyske ordforråd. Slutteligt er lærernes engagement og elevernes interesse i at få indsigt i de bedste vaner fra begge nationaliteter værd at fremhæve. En ting er sikker: Det har været en oplevelses- og lærerig affære for alle parter.

Rikke og Emma-Sophie 2.d