Tysk på NAG

So ein Ding, Normalerweize, Bezzerwizzer. Tyske ord er in. Berlin er in. Berlin er spændende. Men Berlin og resten af Tyskland bliver endnu mere spændende, hvis man forstår sproget og kan bruge det. Og det lærer du på NAG.

Du lærer det på mange forskellige måder, når du arbejder med interviews, rollespil, små film, oplæg, blogskrivning, avisartikler, breve, dagbøger og taler med andre elever fra dit hold eller fra de andre tyskhold. Og du lærer Tyskland bedre at kende, både landet, ungdomskulturen og den tyske historie. Hvordan var det at være ung under Hitler eller i DDR? Hvorfor var der ikke flere, der flygtede eller gjorde oprør? Hvordan er det at være ung i det moderne Tyskland? Hvordan er det at være 3. generationstyrker i en tysk storby? Vi arbejder med emnerne på en måde, så alle elever får mest muligt ud af undervisningen og får det bedste udbytte. Du får mulighed for at bruge det tyske sprog på mange måder, bl.a. i december, hvor vi afholder vi et tysk julemarked med besøg af folkeskoleelever fra lokalområdet.

Se eksempel på en skrivevæg i tyskundervisningen HER Indledende arbejde med en julereklame

Tysk film har i de senere år vundet mange filmpriser, og vi ser en række af de bedste film. Og vi har da også vores egen lommefilmfestival med rød løber og præmier på NAG! Men der sker også meget andet på NAG - en tur i biografen, i teatret eller en heldagstur til Lübeck. Vælger du tysk på A-niveau, kommer du på sprogskole i Wien, hvor du bor privat og får lært en masse om kulturen og historien, og først og fremmest får du talt en masse tysk. Men på NAG har du ikke kun mulighed for en tur til Lübeck eller til Wien. Du kommer med på fiktive rejser til andre spændende steder som München med den berømte Oktoberfest, Schweiz og Østrig. Tysk tales jo ikke kun i Tyskland; faktisk er tysk det sprog, der tales af flest i Europa.

Wir sehen uns! 

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Tysk HER

Undervisere

Brun"

Anna C. Scharling Brun (AB)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Tysk og Fransk

Gibson"

Jenny Gibson (JG)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Tysk og Billedkunst

Madsen"

Kasper Sønderby Madsen (KM)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Tysk og Mediefag

Matthiessen"

Tine Skat Matthiessen (TSM)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Tysk

Mogensen"

Karen Nyborg Mogensen (KMO)

Cand.mag
Ansvarsområde:
Tysk og Dansk (Orlov til januar 2019)

Sterum"

Rikke Sterum (RS)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Engelsk og Tysk

Thoregaard"

Helle Thoregaard (TG)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Administrationschef, Tysk og Oldtidskundskab

Witt"

Hanne Witt (HW)

Ansvarsområde:
Cand.mag.

Østebø"

Ida Andrea Østebø (IØ)