Af Christian Hjorth, 3.f
Onsdag den 15/11 var vi, 3.f, på ekskursion til København med samfundsfag, hvor vi i øjeblikket har fokus på international politik og verdens konflikter. Netop disse emner skulle vi blive meget klogere på i løbet af dagen.
Vi startede ud med at mødes foran Christiansborg, hvor vi skulle mødes med tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup (S), som stadig sidder i Folketinget. Som forhenværende forsvarsminister, har Nick Hækkerup stor ekspertise inden for området, og var derfor perfekt til vores forløb. Han fortalte om de konflikter og kriser, som i øjeblikket foregår. Ved hjælp af papirer, som han skrev landenavne på, lagde han på gulvet det som svarede til et verdenskort, og forklarede ud fra dette de forskellige konflikter. Her fortalte ham om alt fra konflikten i Syrien til spændingerne mellem USA og Nordkorea. Undervejs fortalte han om egne erfaringer og oplevelser, som han har haft i forbindelse med hans tidligere ministerpost, og til sidst fik vi muligheden for at stille spørgsmål.
Efter dette fulgte en pause, hvor vi både havde tid til at spise frokost, men også havde fået til opgave at lave undersøgelse, i form af en voxpop. De deltagende i vores interviews skulle findes på gaden, og spørgsmålene skulle omhandle enten konflikten i Syrien eller konflikten omkring hvordan Arktis skal opdeles.
Efter pausen mødtes vi ved Udenrigsministeriet, hvor vi først skulle høre et oplæg fra Nikolaj Harris, souschef i MENA-afdelingen (Middle East and North Africa), hvor han fortalte om konflikten i de arabiske lande. Nikolaj Harris supplerede også med mange personlige erfaringer og oplevelser, da han har været udstationeret og på ture i steder som Cairo i Egypten og Tunesien.
Sidst på dagen hørte vi endnu et oplæg i Udenrigsministeriet. Denne gang fra to unge mænd, som begge arbejde i Arktis-afdelingen. De fortalte om ting som Sokkelkommissionen, de forskellige passager i Arktis samt de fem ”arktiske lande”.
Sammenfattet er det tydeligt, at denne ekskursion lærte os meget om de forskellige konflikter i verden, og det gav også et nyt perspektiv på emnet, da vi havde med folk at gøre, som havde stor ekspertise inden for området.