41 gymnasieklasser fra hele landet har i forløbet Mediacamp konkurreret om at skrive de bedste reportager, nyhedsartikler og portrætter. Nærum Gymnasium stillede op med tre klasser, 2.e, 2.d og 2.z, som alle gik videre til finalen. Da vinderen skulle findes, løb 2.e på Nærum Gymnasium med sejren.
Klassen har arbejdet målrettet, fokuseret og med stor entusiasme. Efter ugers fagligt arbejde med journalistik og nyhedsformidling, sprang eleverne selv ud som journalister. De lavede research, egne interviews og skrev reportager, nyheder og portrætter. Det blev blandt andet til et portræt af Lyngby Taarbæks borgmester Sofia Osmani, en reportage fra et Corona-ramt gymnasium og en nyhedsartikel om Nærum Gymnasiums særlige indsats for digital dannelse. Netop disse tre artikler bragte 2.e i finalen og i sidste ende på podiet som vinderne af Mediacamp 2020/21.
Syddansk Universitet har sat rammerne for forløbet, som blandt andet har bestået af efteruddannelse af lærerne, besøg på gymnasierne, en hjemmeside med materiale og den afsluttende konkurrence.
”Konkurrenceelementet og de gode input fra journalistuddannelsen på SDU har givet et ekstra krydderi til vores forløb i journalistik. Eleverne har fået et konkret indblik i, hvordan journalister arbejder, og jeg tror, det er med til at gøre eleverne mere motiverede. Det er også en stor fornøjelse, at klassens anstrengelser bærer frugt. Det er et tiltrængt skulderklap til eleverne i en udfordrende coronatid,” siger Karen Bangsgsaard-Mogensen, der underviser i dansk på Nærum Gymnasium og sammen med samfundsfagslærer Claus Nexøe har undervist 2.e i forløbet om journalistik og nyhedsformidling.
Forløbet blev i oktober skudt i gang på NAG med besøg af Niels Møller Mikkelsen, der er lektor i journalistik på SDU og redaktør på TV2-nyhederne. Det blev til en formiddag om blandt andet ideudvikling, der for alvor kickstartede forløbet for eleverne.
Derefter arbejdede klasserne i 6 uger med journalistik og nyhedsformidling i fagene samfundsfag og dansk. Eleverne agerede til sidst selv journalister og producerede nyheder, portrætter og reportager. Klasserne skulle udvælge tre produkter og sende ind til SDU for at deltage i konkurrencen om at blive årets Mediacamp-vindere. En jury bestående af journalister og lektorer fra SDU vurderede alle indsendte produkter.
Finalen skulle oprindeligt afvikles som en camp på SDU, hvor klasserne skulle indtage journalistuddannelsens medielokaler og have studerende fra journalistuddannelsen som redaktører. På grund af Corona blev campen i stedet til en virtuel kåring af vinderklassen.