Retorikmedaljer i en coronatid

Billede i galleri. Klik for at åbne

Katrine Lykke Pedersen fra 3.i og Anastacia Halken 3.f har henholdsvis vundet sølv og bronze i retorik. Retoriklærerforeningen udskriver hvert år en konkurrence om at blive Årets bedste retorikelev. I 2021 blev konkurrencen afholdt i samarbejde med Danske Taler, her skulle eleverne holde en tale til andre unge om håb i en coronatid.

"I undervisningen har eleverne arbejdet med at skrive, give feedback og holde en tale, hvis formål var at give alle Coronatrætte et ordentligt skud glæde og tro på fremtiden - helt uden bivirkninger," fortæller NAG-underviser i retorik Susanne Leschly.

Herunder kan du finde et kort uddrag af juryens bedømmelse med et link til talens tekst og den tilhørende video.

Anastacia (bronze): Anastacia får bronzemedaljen for at skrive en tale med et godt gran humor, en god struktur og flere rigtig fine retoriske virkemidler. Allermest vinder hun dog juryens hjerte med sin superfine actio. Anastacia tager udgangspunkt i sig selv og taler med god øjenkontakt og i direkte øjenhøjde med sit publikum.

Link til teksten og video her

Katrine (sølv): Katrine ryger til tops på listen, fordi hun har skrevet en skøn, humoristisk tale, der med stor sproglig bevidsthed og en rigtig fin og gennemført struktur bobler over af fest og farver. Katrine leverer sin tale så flot med et vidunderligt glimt i øjet hele vejen igennem og efterlader sit publikum med den største lyst til at sige et stort rungende JA til livet.

Link til teksten og video her