Riders of Rohan i Skåne

Billede i galleri. Klik for at åbne

Benedict Schiersing, 3b

På en tør, tidlig tirsdag morgen beredte 85 NAG-elever sig på at tage på tur til Sverige. Klokken lidt over 7 mødte vi op, øre i hovedet  og ”“ lad os indse ”“ uden det store overskud til en vandring gennem Skånes natur. MEN alt dette skulle snart ændre sig! For det første var den notoriske ”™luksus-Jan”™ med på turen, hvilket selvfølgelig betød en væsentlig upgrade, af transportmidler: Midt på skolens parkeringsplads holdt der et pragteksemplar af en dobbeltdækkerbus med lædersæder, ekstra benplads og hele molevitten! ”“ tingene begyndte så småt at se lysere ud.

Herefter ankom vi til Skåne naturpark. Det blev til en vandring langs forkastningen, Sorgenfrei-Tornqvist-zonen. En forkastning er en brudzone i jordskorpen, og de dybeste forkastninger deler jorden i sektioner af tektoniske plader. Disse går ned gennem Jordens skorpe og øverste kappe. Gnidningerne mellem pladerne vil resultere i jordskælv på disse områder, og jordskælvenes epicentre samler sig i linjer, der kaldes forkastningszoner. Det er faktisk pga. af netop denne forkastningszone, som også strækker sig over bl.a. Nordsjælland, at der kan forekomme små jordskælv i Danmark ”“ så ved I det!

Omgivelserne var utroligt smukke, og naturen bar tydeligt præg af forhistorien, så det var meget interessant. Der gik folkeskole i den, og pludselig var drengene fra 3.k forvandlet til ”™The Riders of Rohan”™, der var på vej til Mordor for at ødelægge Ringen ”“ hmmm”¦

Turen gik så hastigt videre til Küllen, hvor der blev klatret med livet som indsats. ”Ja, der falder jo faktisk en ned og dør omtrent hvert år her.. men det bør jeg måske ikke snakke for højt om,” sagde en lærer eftertænksomt til sig selv (vi lader dennes identitet forblive anonym) ”“ og efterlod os indenfor hørevidde på randen af et nervøst sammenbrud. Og det var da også noget af en tur ”“ kun 20 nåede hele vejen ned til ”™Sølvgrotten”™ (som i realiteten viste sig at være et hak ind i klippen, hvor der lugtede af sved efter samtlige elevers besøg ”“ øv!), og betænkelighederne blev luftet: ”Hvis jeg dør nu, bliver jeg da fundet i pels og høje hæle,” sagde en grædefærdig pige fra 3.b efter sit fjerde styrt”¦

Men alle klarede den skæbnesvangre omgang og kom tilbage med en uknækkelig stolthed! Vi drog derpå tilbage mod Danmark, hvor der med stort velbehag blev indtaget nogle dybe åndedrag eller to på færgen.

Tak til lærerne for en super god tur!