Madrids mandeltræer blomstrede for 2.c

Billede i galleri. Klik for at åbne

2.c på udstilling i Parque del Reitiro i Madrid

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Af: Nanna Friis Fléron, 2.c

Allerede fra luften viste Madrid sin skønhed, da byen lå som en kæmpe kulturoase gemt godt væk i bjerge og klippeformationer. Lydene, lysene, menneskene og duftene var fra første minut tiltalende, og de skabte det fundament turen blev bygget på.

2.c’s studietur bød på mange spændende kulturoplevelser - både i Madrid og Toledo. Kunsten levede overalt, både på Prado med Velázquez og Goya, men også på Thyssen med Caravaggio, Rembrandt og Monet. Picasso med Guernica samt en spændende udstilling af Miró gjorde også stærkt indtryk på en af NAG’s mest kunstneriske studieretninger. Toledos domkirke og Palacio Real (kongeslottet) overraskede begge med deres pomp, pragt og frem for alt størrelse. De kæmpemæssige bygninger fik selv de trætteste unge mennesker til at stoppe op og måbe.

Madrid fortalte ikke kun om sin egen fortid, men bød også på en smagsprøve af det gamle Egypten, i form af Debod’s Tempel, og de forsvundne højkulturer i Sydamerika på Museo de Americas. Dette skabte en ny dimission på turen, da det bevidnede Madrids indflydelse på hele verden.

Turen bød på mange forskellige oplevelser, og der var noget for enhver smag: Arkitektur, smukke parker, shopping, kunst, historie, samt lokale madmarkeder og mennesker. Med et hotel i centrum af Madrid var der et væld af kulinariske muligheder, og dette luksus problem førte til mange aftener med spansk tapas og et godt glas rødvin.

Madrid lå aldrig stille hen, og spaniernes fantastisk tradition for at være ude og hygge sig om aftenen skabte en vidunderlig sydeuropæisk stemning. Foråret var overalt og kom til udtryk i blomstrende mandeltræer og solrige dage. Netop denne energi og friske stemning blev på sidste dagen pakket ned i kufferten sammen med souvenirs og et par spanske spegepølser.

Tak til vores lærere Søren Eriksen og Sune Berthelsen for en fantastisk vellykket tur!