Studierejse Classico

Billede i galleri. Klik for at åbne

Fra NAG's Agora til Scuola di Atene i Vatikanet, ligheden er slående

Af Jonathan Ibfelt, Jacob Smith og Andreas Kahle 2.z

Klassens studietur gik til Rom, Italiens fantastiske hovedstad, samt verdens hjerte. Byen hvori alle veje leder til centrum af dette unikum. En smuk storbyferie der har utallige samt smukke seværdigheder at byde på, såsom Colosseum, Peterskirken, Trevi-fontænen og Forum Romanum, og et endnu større antal af madvarer og retter som den historiske by kan tilbyde.

Trods det (til tider) dårlige vejr, var dannelsen det hele værd. En samlet pakke, to lande for ens pris. Kirke efter kirke, Piazza efter Piazza, og sidst men ikke mindst pizza efter pizza. Det romerske liv og den romerske livsstil, det er noget som virkelig kom under huden.

Vi oplevede hvordan man levede som en rigtig Italiener; cappuccino om morgenen, siesta midt på dagen og en god espresso til 1 Euro om aftenen. Og alt det er uden at nævne den gode italienske cuisine… Den kom nok lidt for langt under huden…. Spøg til side, så var Rom noget helt specielt, og det var ikke bare maden. Peters Kirken, Skolen i Athen, Il Gesú, var bare et fåtal af de imponerende syn vi blev mødt med. Man kan ikke undgå at blive optaget af det fantastiske syn fra Peterskirkens kuppel eller at se de smukke detaljer på vægmaleriet “Skolen i Athen” og de mange tusinde andre vægmalerier som Rom står i besiddelse af. Graven som befandt sig i Il Gesú - en af de mange, smukke kirker som befinder sig i Rom - gav også en meget tankevækkende oplevelse, især med de enorme mængder af det uvurderlige Lapis Lazuli.

For at slutte af, var der uden tvivl enighed om, at rejsen var en dannende rejse med dannende lærere. Det er byen af alle byer, kærlighedens by. Oldtidens by. Oplevelsernes by.