Dagbog fra Albanien dag 5

Billede i galleri. Klik for at åbne

På deres sidste dag i Tirana besøgte 2.i den lokale kirke for et øjebliks ro og refleksion over studieturen

Så blev det desværre torsdag den 16. marts og dermed vores sidste dag i Tirana. Dagen startede med morgenmad på hotellet kl. 9.25, hvor der blev grinet og snakket om aftens taler, som fandt sted ved den fælles middag. Vi havde spist på restaurant Era, som var en lokal restaurant, hvor klassen fik rig mulighed for at smage mange forskellige nationale retter, hvoraf de fleste overraskede meget positivt.

Efter morgenmaden mødtes vi alle foran hotellet til en afsluttende kort eksklusion. Gaden vi boede på hed Don Bosco, og på den ene side af gaden stak et iøjnefaldende gult og grønt bygningskompleks ud. Jacob brugte hans sidste stemme på at forklare, at Don Bosco havde bygget en kæmpe skole til de fattige og svage børn og unge fra gaderne. Her kan de komme og få gratis uddannelse. I starten var det kun forbeholdt drenge, men i dag er også piger, som går på skolen. Efter denne introduktion til den farverige bygning, bevægede vi os videre til den nybyggede kirke, som lå ved siden af skolen. Her gik hele klassen på opdagelse. I stilhed sad alle i kirken og nød et øjebliks ro og suge det sidste af Albanien til sig, samt tænke tilbage på en fantastisk studietur.

Dette var det sidste vi så til Tirana, før klassen bevægede sig tilbage til hotellet. Nogen fik pakket kufferterne, mens andre nød den bagende sol på terrassen inden vi kl 12 forlod hotellet i samme bus, som vi ankom.

Herefter gik turen mod Danmark med en mellemlanding i Østrig. Klokken 19.30 ankom 2.i i Kastrup lufthavn med en kæmpe oplevelse i bagagen, og et udvidet verdenssyn. Selvom det var en lidt træt og udmattet klasse, var der ingen tvivl om, at alle havde haft en fantastisk tur (og snakken gik da også på om succesen skulle gentages med endnu en tur i 3.g).

Alt i alt en uge som har budt på forskellige og lærerige ting. Vi har bl.a. mødt den danske ambassadør i Albanien, besøgt diverse museer, lavet kvartersanalyse af Tiranas forskelle bydele, besøgt parlamentet, mødt en albansk politiker, besøgt Jysk og spist på lokale restauranter. Vi tog alle fra Albanien med et positive indtryk, et indblik i Europas fattigste land og et håb om en dag at komme tilbage.