Vi i 3.k var forleden på frihedsmuseet i København i anledning af vores flex-dag med historie. Udefra så frihedsmuseet ikke ud af meget med sine sorte facade og runde facon, indtil man trådte ind i bygningen. Bygningen rummede nemlig hele fire etager, hvor den underste etage udgjorde selve udstillingen af 2. verdenskrig.
Her gik vi på opdagelse i Danmarks besættelsestid og kom helt tæt på den danske modstandskamp igennem fire modstandskæmpere og en dansk nazist. Vi fik mulighed for at dykke ned i deres svære valg og dilemmaer under verdenskrigen. Vi kunne tappe ind i deres tanker og dilemmaer gennem små lydbånd, vi fik uddelt i begyndelsen. Med dem i hånden kunne man scanne små QR-koder som var fordelt adskillige steder rundt i museet. Til næsten alle de forskellige lydsekvenser var der en supplerende video, der støttede fortællingen.
Udover at lytte til beretningerne fra modstandsbevægelsens medlemmer var der også meget virkelighedsnære aktiviteter, man kunne udforske. Man kunne blandt andet prøve at aflytte telefoner, og udplukke de vigtigste informationer, og så få at vide hvor god en aflytter man var. Ikke alle havde kvalifikationerne til jobbet, men alle havde det sjovt.
Alt i alt var det en god og lærerig tur, hvor vi virkelig kom ind under huden på den danske modstandskamp og den generelle udvikling af 2. verdenskrig i Danmark med tak for en god tur til vores historielærer, Thomas Jørgensen.
Hilsen fra 3.k