Den franske forbindelse

Billede i galleri. Klik for at åbne

Danske gæster og franske værter på Lycée Buffon gymnasiet midt i Paris

Onsdag d. 2. maj ankom fem elever med fransk på højniveau og deres lærer til Københavns lufthavn. Turen gik til Paris, hvor vi, elever, skulle bo hos hver vores franske familie for at få en fornemmelse for kulturen og især for sproget. Den første aften tilbragte vi i selskab med vores ”værtsfamilie”, hvor vi fik lov til at afprøve vores kundskaber udi det franske.
Den næste morgen tog vi sammen med vores franske elev med hen på gymnasiet, Lycée Buffon, hvor skulle deltage i historietimen og selv holde et oplæg om Nærum Gymnasium, da det danske og franske skolesystem er vidt forskellige. Dagens frokost blev indtaget i skolens kantine, som bød på pomfritter med skinkekebab.
Derefter startede dagens kulturelle program: Vi besøgte Montmartre, hvor Picassos atelier befinder sig, Sacre Coeur og Concorde pladsen. Resten af dagen gik med ”fri leg” i selskab med vores tour guides; les Françaises.
På anden dagen havde vi et stramt program, hvor vi skulle se og besøge henholdsvis museet Louvre (Mona Lisa og Napoleons lejlighed), Notre Dame, hvor vi blev ledsaget af en tidligere lærer fra Lycée Buffon ved navn Elisabeth, Latiner kvarteret (hvor Frankrigs ældste universitet befinder sig) ”“ velfortjent frokostpause! ”“ og til sidst Eiffel tårnet.
Den sidste aften i Paris blev tilbragt på forskellige måder: Nogen tog på restaurant, mens andre oplevede det franske natteliv til en dubsteb koncert. Da klokken slog 5.00 lørdag morgen var det tid til at vende næsen hjemad, så vi sagde farvel til Paris og godmorgen til Danmark.

Maria Ahrensberg, 3.c