Franskmænd på besøg

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Den gæstfrie værtinde, Ella

Billede i galleri. Klik for at åbne

Den franske klasse

Billede i galleri. Klik for at åbne

Den nysgerrige gæst, Hélo�se

Billede i galleri. Klik for at åbne

To tætpakkede franske lærere

I januar fik vi franskelever besøg af en klasse fra NAG�s venskabsgymnasium Lycée Buffon i Paris, og franskmændene skulle under deres firedages besøg bo hos nogle af os.

Vores franske gæster skulle ud og lære lidt om Danmark og kom bl.a. på sightseeing i København og besøgte Den franske Ambassade. Om torsdagen fulgte de en helt almindelig dansk skoledag med deres værtselev.

Ud over at de lærte om vores hverdag og kultur, kunne de også lære os om deres liv i Paris. Det var fedt � til en forveksling � at komme ud af klasselokalerne og få snakket fransk med nogle på vores egen alder. Man var ikke så bange for at snakke med dem, og ved at prøve sig frem forbedrede man sit franske.

Hélo�se, �min� franskmand, var en rigtig sød pige, som var ivrig efter at lære mig at kende og lære om danskerne og vores kultur. Hun fortalte mig en masse om, hvad hun lavede i sin fritid og i skolen hjemme i Paris, og til gengæld viste jeg hende mine yndlingssteder, mine venner og fik hende til at smage den gode danske mad.

Når man snakkede fransk med de parisiske elever, hjalp de da også glædeligt med at rette ens fejl, som da jeg over et slag bordfodbold spurgte, om de to drenge var klar, og de kiggede på mig og fortalte mig, at de altså ikke var piger, og at jeg skulle sige tillægsordet i maskulinum. Man lærte noget nyt og fik også udvidet sit ordforråd.

Besøget blev til en masse hyggelige og lærerige stunder, hvor vi alle havde det sjovt og lærte rigtig meget. Telefonnumre og e-mails blev udvekslet, og så tog den franske klasse videre til Oslo.