Fransk film til frokost

Billede i galleri. Klik for at åbne

Alma Eikemo Thorgaard (1h) , Isabella Engelstoft (1u), Sif Søgaard Fester (1u) og Oskar Valdemar Tholstrup (1a) fra 1g FrF på NAG har har fået en flot tredjeplads i Det Nationale Center For Fremmedsprogs store sprogkonkurrence. Med i konkurrence var hele 74 franskfilm fra hele landet. Eleverne vandt også den interne franske filmfestival på NAG og var derfor nomineret i den landsdækkende konkurrence.

Filmen handler om frokostmåltidet i skolen i Danmark og adresserer sig til to unge franskmænd der skulle have været på udveksling til et dansk gymnasium her i foråret. I Frankrig har alle skoler og uddannelsesinstitutioner en kantine, der serverer mad for eleverne. Der er tilknyttet kommunalt ansatte diætister, som er inde over menusammensætningen der som regel byder på både forret, hovedret og dessert. Et typisk måltid i Frankrig koster ca. 3 euro og eleverne har op til 1,5 times frokostpause. Opgaven for NAG eleverne var at skildre deres frokost måltid, som kan virke en anelse mere hektisk en franskmændenes.

Sprogkonkurrencen krævede, at sprogeleverne ikke alene udnyttede deres sproglige kunnen og interkulturelle kompetencer, men også deres kreativitet. Formålet var også, at få eleverne til at overskride den barriere, som mange har, når de skal kommunikere på et fremmedsprog de ikke behersker på samme måde som deres modersmål eller engelsk. Også elever, der normalt ikke er så synlige i timerne, kunne i denne konkurrence komme på banen med deres kreative og mediefaglige kompetencer i en fransksproglig kontekst og pludselig være uundværlige i et gruppearbejde.

Gennem filmproduktionen lærer eleverne nye ord, talesprogsgambitter samt får pudset udtalen og grammatisk korrekthed af. Filmen blev lavet før corona-udbruddet og kan ses her:

<iframe allowfullscreen frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6Y2cgvamBMk" width="560"></iframe>