Fransk på NAG

Bienvenue au monde francophone de NAG!

Her arbejder vi med hele den fransksprogede verden, både Frankrig og de lande og kulturer, der har fransk som modersmål, officielt sprog eller kommunikationssprog.

Vores fokus er at bruge sproget i praksis og så autentisk som muligt, i kommunikation med hinanden og omverdenen. Vi samarbejder med Le Lycée Buffon i Paris. De franske gymnasielever kommer og besøger os, og vi tager til Paris og følger deres gymnasiehverdag. I 2009-2010 var en af deres lærere ansat som gæstelærer på NAG.

Der er stor variation i fransktimerne, både mht. emner og tekster, herunder medier som nyheder, film og musik. Vidste du, at Frankrig er det land i verden, der producerer næstmest hiphop?

I fransk laver vi også selv medieproduktioner som podcasts, vodcasts, reklamer og film ”“ først og fremmest for at fremme mundtligheden. Uden for NAG møder vi fransk i biografen, teatret og på udstillinger.

Vi bestræber os på at skabe en god overgang mellem fransk i grundskolen og i gymnasiet. Vi tager bl.a. udgangspunkt i den enkeltes faglige udviklingsmuligheder. Hvis du har brug for ekstra hjælp til din udtale eller de skriftlige afleveringer, er der også fransklærere i skolens lektiecafé.

A bientôt!

Les profs de français

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Fransk HER

Undervisere

Bentzen"

Claus Bentzen (CB)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Fransk og Matematik

Brun"

Anna C. Scharling Brun (AB)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Tysk og Fransk

Kindt"

Maria Kindt (KT)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Fransk og Idræt

Madsen"

Merete Bagger Madsen (MB)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Fransk og Dansk