Studierejse Surprise

Billede i galleri. Klik for at åbne

Af Amalie Stræde, Christian Mærsk og Frederik Sørensen, 2.f

I 2.f gik studieturen, 2018, til York i det nordlige England. York er en gammel vikingeby, med præg fra Danmark. Dette kunne mærkes, da vi præsenterede os selv overfor diverse guides, på de forskellige historiske ture, og sagde at vi var fra Danmark. Dette blev modtaget med en sjov vikinge reference, “Oh, you are the vikings that invaded us”.

I 2.f var forventningerne til York ikke i top, men vi blev alle positivt overraskede over byens flotte omgivelser og stemningen. Da det var en by, med mange unge, på grund af University of York, så passede vi meget godt ind i mængden. Da vi ankom til York rykkede vi ind på et safestay hostel, hvilket lå meget centralt da vi hele tiden var tæt på vandrehjemmet, selvom det føltes som om man havde gået meget langt. Dette viser, hvordan York er opbygget.

På turen hørte vi meget om hvordan York var blevet påvirket af Danmark, og Yorks tidlige vikingehistorie, igennem forskellige guides, som lærte os om byen. Vi besøgte “Jorvik Centre”, som var et vikingemuseum placeret midt i byen af York. De havde genskabt, hvordan deres billede af vikingerne i York var. Da vi gik gennem byen, lagde vi mærke til, at de danske vikingespor, stadig var tydelige, i form af gadenavne der sluttede på “gate”. Udover vikingerne i Yorks historie så vi også York Minister, hvilket er et flot, stort katedral.

På studieturen lærte vi ikke kun om de forhistoriske vikinger, men vi lærte også at arbejde bedre sammen, da vi prøvede “Can You Escape?”. Det var meget rart med en lille pause fra al historien, hvor vi fik boostet vores samarbejde. Desuden tog vi en tur til University of York, hvor vi fik en rundvisning og fik et indblik i de unges daglige liv på universitetet.

Gennem interviews lærte vi også noget af de lokale i York, da vi lavede sociologiske og kulturelle analyser i Yorks gader. Vi var ikke hele tiden under opsyn, da vi fx tog på et selfie trail, hvor vi fik lov til at opleve byen med vores egne øjne.

Onsdag aften havde vi fri-aften, hvor nogle tog til fodboldkamp i Leeds, mens andre blev i York og tog i teater eller havde en hyggelig aften. Efter vores tur, kan vi sige, at byen har noget til alle og er ikke bare en kedelig engelsk by i norden.