Af: Lærke Benedikt Rask, 3.e
På Nærum Gymnasium har en flok valg-interesserede elever deltaget i en Masterclass med læreren Kasper Langberg som under-viser, og sammen har de forsøgt at finde hoved og hale i det amerikanske valg og det politiske system.
Det amerikanske politiske system er bestemt ikke som herhjemme, og derfor har et af formålene med holdet været at forstå systemet og den måde en kandidat bliver valgt på. Medierne har især i denne valgkamp haft en stor indflydelse på amerikanernes valg af den nye præsident, og derfor har en del af eleverne fokuseret på mediernes rolle i valg-kampen. Der har også været fokus på de usandheder begge kandidater har spredt, hvilket har været meget centralt i den republikanske kandidat Donald Trumps valg-kampagne. Eleverne på holdet har rundet mange emner om det amerikanske valg, og om forløbet udtaler Sascha Hansen fra 3.e således:
”Det har været fedt at lære andre at kende, fordi man samles om en fælles interesse. Det er fedt at det ikke føles som undervisning, og man havde lyst til at være aktiv på en anden måde end i den normale undervisning. Det var et effektivt minikursus i det amerikanske valg, som jeg har lært meget af.”
Udover klassediskussioner og undervisning har Masterclassen haft besøg af den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og Hannah Almstrup fra 3.a, der har været en tur til USA for at føre kampagne for Hillary Clinton. Hannah fortæller om sin tur, at hun har lært en masse af at være afsted i 3 uger, og uddyber således:
”Det jeg nok er gladest for at have lært er, hvor meget vi skal værdsætte den politiske arena i Danmark og ikke mindst vores demokrati. Det at vores stemmeprocent er så mange gange højere siger næsten det hele. Dette er helt sikkert en oplevelse jeg aldrig kommer til at glemme!”
Masterclassen kulminerede tirsdag aften, hvor der blev afholdt et valgaftensarrangement, hvor deltagerne præsenterede et produkt for familie og venner. Produkterne var kreative og nytænkende, og deltagerne havde selv valgt, hvilket emne de ønskede at arbejde med. På valgaftenen var der også en direkte skype-forbindelse til New York, hvor vicerektor Jacob Schiødt befandt sig. Her kunne Jacob Schiødt berette om stemningen på Times Square, hvor også en del journalister havde indtaget deres plads.
Til valgaftenen fik både familiemedlemmer og venner en bedre forståelse af, hvordan sys-temet fungerede, og alle deltagere skulle stemme på den kandidat, de håbede ville vinde valget. Dog havde det rigtige valg ikke samme udfald som afstemningen på Nærum Gymnasium, men uanset udfaldet havde både deltagere i Masterclassen og deltagere til valgaftenen fået en bredere forståelse af, hvordan og hvorfor det endte som det gjorde.
Læs mere om NAG Talentudvikling HER