2.x udstiller på Nationalmuseet

Billede i galleri. Klik for at åbne

NAG-underviser i historie, Peter Langballe, styrer tropperne på Nationalmuseet

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Af Liv Lazar, 2.x

2.x tilbragte for nylig en dag på Nationalmuseet i forbindelse med AT 2.4 i dansk og historie. Her stod den på foredrag, rundvisning og skriveøvelser omhandlende stemmeretten i anledning af, at det i år er 100 år siden den almene stemmeret, herunder kvindernes stemmeret, blev indført.

Museet lagde ud med et foredrag om Litteraturhistorienskvinder ”“ frafristerinderogfruentimmeretilfrigjorteforfattere. Det passede fint ind i vores AT-emne Kampen for det gode liv for arbejdere og kvinder i årene 1870-1940. Efter en rundvisning i en del af museets udstilling var der besøg af to friske kvindelige forfattere, Mette Moestrup og Line Knutzon, der læste op af og fortalte om deres bog ”FRIT FLET”, med fokus på køn, kvinder og stemmer.

Herefter blev det 2.x”™s tur til at være kreative. Alle elever skrev et (for dem selv) sandt udsagn, hvori ordet ”stemme” indgik, efterfulgt af tegnet &. Alle disse udsagn blev hængt op samlet af Mette Moestrup og Line Knutzon, så de udgjorde en lang lyrisk tekst. Dette smukke værk, med originale bidrag fra 2.x, bliver offentliggjort den 5. juni på Nationalmuseet, når de fejrer årsdagen for den almene stemmeret, ikke mindst kvindernes.

På billederne ses 2.x i gang med at kreere tekster til værket, 2.x-elever i snak med de to forfattere om teksterne til værket og uddrag af værket.