NAG-lærer modtager pris på 50.000 kr.

Billede i galleri. Klik for at åbne

Birgit Justesen modtager prisen for sit faglige og pædagogiske engagement

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

 

 

 

 

 

 

 

Pludselig brød en flok kittelklædte elever ind på lærerværelset midt i et lærermøde. Det var da slet ikke på dagsordenen? En besættelsesaktion? En happening?  Da der desuden var et kamerahold i halen på dem og en fremmed mand med blomster, gjaldt om hurtigt at finde en grimasse, der kunne passe.

Eleverne var fra 2.w (Biotek-retningen), tv-holdet var fra TV-Avisen og den flinke mand med blomsterne var fra brancheforeningen Dansk Biotek. Genstand for optrinnet var underviser i bl.a. bioteknologi Birgit Sandermann Justesen. Birgit modtog den nystiftede pris på 50.000 kr. for gymnasielærere, der har ydet en ekstraordinær indsats inden for den biologiske naturvidenskabelige undervisning. Prisen er stiftet af Dansk Biotek og Novo Nordisk Fonden og har til formål, 

"at sætte fokus på det høje faglige niveau i den biologiske naturvidenskabelige undervisning i gymnasierne samt at anerkende de gymnasielærere, som har ydet et markant bidrag til den biologiske naturvidenskabelige undervisning."

I begrundelsen for valget af Birgit Justesen hedder det bl.a.:

"Birgit Sandermann Justesen har bl.a. siden 1980erne spillet en stor rolle i IMMUNOLOGI- gruppen, der sammen bioteknologi-gruppen udgav de første bøger, der var målerettet forsøg, som måtte laves på landets gymnasier, og sammenlagt har de undervist mere end halvdelen af landets gymnasielærere i eksperimentel bioteknologi. Hun har i høj grad bidraget til, at bioteknologi er på dagsordenen i gymnasieundervisningen i Danmark."


Se indslaget i TV-Avisen HER (afspil video og indslaget begynder)