Billedkunst på NAG

Billedkunst og arkitektur

Billedkunst på NAG kan vælges som et C- eller et B-niveau fag. Faget beskæftiger sig bl. a. med maleri, arkitektur, foto, grafik, skulptur, video, installation mm.”¨Det kræver ikke særlige forudsætninger at vælge billedkunst, men det er vigtigt, at du interesserer dig for visuelle udtryk og gerne vil arbejde kunstnerisk.”¨I Billedkunst arbejder vi både teoretisk og praktisk. Vi arbejder med kunst og arkitektur i lærebøger, på internettet, i film og på ekskursioner. I den praktiske del kan du komme til at tegne, male, arbejde med ler, lave grafiske værker, fotografere, lave arkitekturmodeller mm. Det praktiske arbejde er med til at anskueliggøre den teoretiske del, der gennemgås.

Vi arbejder med kunst, der kan spænde helt fra antikken til vores egen tid. Således får du indblik i værker fra både ældre og helt samtidig kunst. Billedkunstfaget giver dig desuden metoder til at afkode, forstå og diskutere visuelle udtryk i meget bred forstand. Med andre år får du et analytisk værktøj, der gør dig i stand til både at analysere og forholde dig kritisk til de visuelle udtryk, du møder på kunstmuseer og i din dagligdag.

Med en beliggenhed tæt på København udnytter billedkunstfaget mulighederne for at tage på ekskursioner til udstillinger og se på arkitektur i hovedstaden. Derudover har vi et tæt samarbejde med Louisiana ”“ museet for moderne kunst i Humlebæk og i flere år har forskellige billedkunsthold desuden indgået i et internationalt samarbejde med Tate Modern i London.

Vi glæder os til at se dig!

I nyhedsoversigten til højre her på siden kan du se, hvad vi laver i faget på NAG

Læreplan for Billedkunst HER

Undervisere

Drengsgaard"

Trine Drengsgaard (TD)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Engelsk og Billedkunst samt Design og Arkitektur

Gibson"

Jenny Gibson (JG)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Tysk og Billedkunst samt Design og Arkitektur

Paulsen"

Helle Holm Paulsen (HP)

Cand.mag.
Ansvarsområde:
Engelsk og Billedkunst samt Design og Arkitektur