Turen går til Å iauliai

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

I perioden fra den 23. til den 27. april besøgte vi fire elever fra 1. og 2.g samt to lærere Å iauliai, da det denne gang var Litauens tur til at være værter for Comenius projektet ”“ Work made e@sy. Dette er et projekt mellem ni europæiske lande med formålet at skabe sammenhold og forståelse på tværs af landegrænser. Men ud over en øget forståelse for de forskellige landes kulturer og traditioner kom hver elev også hjem med et par nye venskaber i tasken.

Efter en bumlende bustur gennem Letland ankom vi til Å iauliai, hvilket er den 4. største by i Litauen, og som skulle være vores hjem for de næste fire dage.
Vi blev modtaget af vores Litauiske værter (se det store billede) med hjertelige smil og kram, og hele ugen bød på venlighed og gæstfrihed både af vores værtsfamilier, men også af de andre litauiske skoleelever, der skønt de ikke var direkte involverede i Comenius projektet var meget interesserede i at høre om vores kultur samt lære os om deres egen.

Hverdagen i Litauen gik med tid på skolebænken, hvor vi lærte mere om hinandens kulturer, møde borgmesteren af Å iauliai, udflugter til bl.a. hovedstaden Vilnius,  samt fritid, der var nøje planlagt af vores litauiske værter, og bød på alt fra typisk litauisk mad til shopping til besøg til ”Hill of Crosses”.
Alt dette blev oplevet i selskab med vores litauiske værter, deres venner og vores nye venner fra England, Island, Tyrkiet, Spanien, Italien, Frankrig og Tyskland.

Skønt vi kun brugte fire dage sammen, og på trods af forskellige sprog og kulturer, vendte vi os hurtigt til hinanden, og det var med mismod og triste miner at vi måtte forlade vores nye venner og vende tilbage til Danmark. Men med os i tasken havde vi ny viden om de forskellige lande, nye venskaber og minder om en fantastisk tur, som vi ikke ville være foruden.

 

Nu kan vi så se frem imod September, hvor NAG skal være vært for Comenius projektet, og vi glæder os til at se nogle af vores venner igen og vise vores land og skole frem.

Siw (2.b), Madeline (2.z), Anna (1.h) og Marius (1.k)