Tysk besøg

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Onsdag den 14. oktober ankom 18 tyske elever og deres to lærere fra vores partnergymnasium Blankenese Gymnasium i Hamborg på Holte station. De var på udvekslingsbesøg her i Danmark, hvor de skulle bo hos elever fra 2.g tyskholdene.

 

Besøget startede ud med, at de blev en time forsinkede, så vi måtte stå og vente spændt på at de skulle komme. Ventetiden blev brugt på at gejle hinanden rigtig op om besøget: om de kunne forstå vores tysk, der måske ikke er helt til topkarakter, eller om de overhovedet kunne et ord engelsk? Og hvem var de, de unge mennesker, der skulle bo hos os i 4 dage?

Men da de ankom, var de til vores store lettelse, søde, imødekommende ”“ og de kunne også tale lidt engelsk i nødstilfælde.

De skulle de næste par dage vises rundt i Danmark, både i København og på Louisiana, og de skulle opleve skolegangen på NAG.

Torsdag aften var der fællesspisning på skolen, med buffet, kage, gæt og grimasser og bordfodbold. Det var en sjov aften, hvor der blev talt en masse tysk (og også engelsk).

 

Da de fredag morgen var med os i skole, var de i første modul til billedkunstundervisning i auditoriet. De havde forberedt oplæg for de danske billedkunstelever om den tyske kunstner Joseph Beys. De danske elever holdt oplæg om dansk provokerende kunst.

I tyskmodulet skulle vi alle spille rollespil. I små grupper, der bestod af danske og tyske elever, blev der indøvet tyske rollespil (med danske sætninger) og opført for alle elever. Det var super sjovt, især da tyskerne skulle prøve at udtale sætninger så som ”det bliver hjernedødt” og platte scorereplikker på dansk.

Derefter tog værterne deres tyskelev med til København, hvor der blev både rundvist, shoppet og hygget.

Fredag aften var der fest! Og til danskernes store overraskelse var det at feste det samme på dansk og på tysk ”“ vi lærte blandt andet at råbe ”PROST”!

Desværre skulle tyskerne hjem allerede næste morgen klokken 8.45, netop som vi synes, besøget var kommet rigtig godt i gang.

Så vi måtte tidligt op, og med trætte hoveder og joggingtøj sendte vi tyskerne af sted, og håber stærkt på et genbesøg i Blankenese engang i foråret.

Så selvom vores nervøsitet og skepsis omkring tyskernes besøg, endte det alligevel med at blive en kæmpe succes, som gav os hel ny interesse for det tyske.