Cambridge English for viderekommende

Billede i galleri. Klik for at åbne

Tristan har valgt udfordringen med Cambridge English på NAG

Tristan er én af de 12 NAG-elever, som netop har gennemført et kursus i Cambridge English på Nærum Gymnasium. Kurset er et særligt elite-forløb, der adskiller sig fra et almindeligt STX engelsk-forløb på A-niveau, og som afsluttes med en særlig eksamen, der er internationalt anerkendt.

Kurset er særligt rettet imod elever, der ønsker at kvalificere sig til efterfølgende uddannelse i udlandet, f.eks. til optagelse på udenlandske universiteter.

Kurset afholdes over 10 gange i 5. modul efter normal skolegang med en underviser fra og på NAG. Selve eksamen afholdes eksternt i København med internationale censorer. Undervisningen er gratis for NAG-elever, mens bøgerne og eksamen er selvbetalt af den enkelte elev.

Tristan fortæller lidt om, hvordan Cambridge English er forskellig fra et engelsk A-niveau: ”Et normalt STX-forløb er forståeligt nok meget analyse-orienteret med forskellige temaer, mens Cambridge fokuserer mere på den sproglig præcision og kommunikationsforståelse, dvs. hvem er modtageren og hvilket sprogbrug skal der anvendes”.

Den fem timer lange eksterne Cambridge-eksamen består af fire dele: Listening, writing, speaking og reading og bedømmes efter et samlet pointsystem.

”Jeg har valgt kurset og prøven, fordi det er en udfordring og fordi jeg ønsker at blive bedre til det engelske sprog, så må resultatet og anvendelse vise sig med tiden,” fortæller Tristan om sit valg af Cambridge English på NAG.

Kurset begyndte efter efterårsferien og afsluttes med prøven i København d. 20. januar.

På baggrund af årets tilmelding planlægges kurset igen i efteråret i 2024.