Henriette gør mælkekoen overflødig

Billede i galleri. Klik for at åbne

Henriette Reumert fra 3.y har med sit biotek-projekt om et alternativ til naturlig mælk vundet et to-ugers ophold i England her til sommer.

Henriette har udtænkt en løsning, hvor man med genmodificerede gærceller rent faktisk kan producere mælk uden køer. Hun kalder produktet for "gælken".

"Produktet kan potentielt lave mælk uden køer og dermed spare på CO2-udledning og belastningen af landarealer fra mælkekvæg-bestanden. Dertil kan man lægge andre miljøbeskyttende konsekvenser som en del af den grønne omstilling i landbruget," fortæller Henriette om sit prisbelønnede projekt.

Projektet var en del af den nyligt landsdækkende afvikling af Unge Forskere og fik tildelt Lundbecks Formidlingspris 2022.

Henriette har siden 1.g været en del af NAG's Astra Science Talenter med regelmæssige camps i Sorø. Til det konkrete projekt har Henriette desuden fået faglig sparring af hendes NAG-underviser i Biotek, Vibeke Foërsom.

Prisen er to ugers ophold i London, Cambridge og Oxford med deltagelse af unge forskerspirer fra 70 lande med forelæsninger, eksperimenter og fagligt samvær.