Filmfestival på NAG er tilbage

Billede i galleri. Klik for at åbne

Efter to år med corona kunne vi langt om længe genoptage vores hævdvundne tradition med at afholde filmfestival på NAG. Et par strenge år med virtuel undervisning er overstået. Elever og lærere var helt klar til at arbejde med sproget på mere hands-on og kreativ måde. Nu skulle der produceres film!

Så lige efter juleferien begyndte forskellige 2.g-hold i fransk, tysk og spansk forberedelserne til det der skulle blive en fængende og ungdommelig video med overemnerne ”Bæredygtighed” eller ”Livet under corona”. Det vigtigste kriterium var selvfølgelig, at al tale skulle foregå på fremmedsproget.

Ude på hvert deltagende sproghold arbejdede man i hele januar med at sætte sig ind i emnet ved at studere tekster på fremmedsproget, tilegne sig de relevante gloser, udvikle ideer, skrive manus, øve udtale, optage scener og redigere det, der kunne blive den mest catchy video og dermed vinde hovedpræmien ved festivalen.

I år deltager NAG i konkurrencen Dyrk sproget som Nationalt center for fremmedsprog (NCFF) tilbyder, at alle gymnasieelever kan være en del af i deres 2.fremmedsprog. Konkurrencens fokus er sprog, og at unge gennem en video formidler deres oplevelser og synspunkter kreativt til andre unge i et land, hvor målsproget tales.

Onsdag d. 9. februar åbner vi så dørene til årets filmfestival i auditoriet på NAG. Den røde løber er lagt ud, statuetterne står ranke ved siden af farvestrålende diplomer og generøst gavekort til kantinen til vinderfilmen. Soundtracket til den legendariske Indiana Jones-film fra 1988 drøner ud gennem højtalerne, mens alle festivalens deltagere finder deres pladser på lægterne. Dagen er oprundet, og vinderfilmene skal findes. Og vi må sige at resultatet: ist sehr gut, est très bon, es muy bueno. Se selv de to vindervideoer her på siden.

Det er disse to film, der deltager i NCFF’s landsdækkende konkurrence, hvor man kan vinde 5000 kr. til hele sprogholdet. Vi ønsker alle de tre sprogs vindere stort tillykke og pøj pøj med konkurrencen i NCFF. Se vindervideoen herunder:

<iframe allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FWvN5rGlZYc" title="YouTube video player" width="560"></iframe>

<iframe allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bpSgEXxuZJ0" title="YouTube video player" width="560"></iframe>