På NAG er Kina lige om hjørnet

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Alice Yang Andersen kom til Danmark som ti-årig med begge sine kinesiske forældre. I dag er hun - som navnet antyder - dansk gift og underviser i kinesisk sprog på NAG efter kinesiske studier på universitetet.

"Det har været fantastisk spændende at starte faget op på NAG", fortæller hun om sit arbejde siden faget blev indført fra august 2011."Mødet med det kinesiske sprog giver indblik i kinesisk kultur gennem f.eks. slang og humor", siger Alice.

Det kinesiske sproghold er et tre-årigt A-niveau, der vælges som 2. fremmedsprog. I dette første år er der 26 elever på holdet, som i undervisningen både har diktat og oplæsning samt gruppe-arbejde og præsentationer.

Alice har også sprogtimer i faget kinesiske områdestudier, der er et 1-årigt C-niveau valgfag på NAG. Faget er en blanding af noget historie, kultur, samfundsfag og litteratur og trækker på forskellige af NAG's undervisere i disse fag. Faget har jævnligt en kulturel aktivitet. Holdet har bl.a. set kinesisk kunst på Louisiana, besøgt den kinesiske ambassade og haft mad- og filmarrangementer.

For nylig besøge en gruppe undervisere fra NAG med rektor i spidsen to skoler i Kina for at indgå samarbejdesaftaler, der bl.a. vil betyde at NAG-elever kan komme til Kina som en del af studentereksamen.

Se billeder fra besøget til Kina HER