Europæisk stævnemøde på Island

Billede i galleri. Klik for at åbne

NAG-elever sammen med elever fra 7 andre europæiske lande i den islandske natur

Af Inge & Nina, 2.b

Vores ophold på Island har ikke mindst givet os et indblik i den islandske kultur men også i de andre repræsenterede landes kulturer. Vi har erfaret at den islandske kultur skiller sig ud fra den danske i form af undervisningsmiljøet og ånden på skolen. Den islandske skole har en meget afslappet tilgang til tingene, det er ikke så vigtigt hvorvidt tingene er struktureret og man fører undervisningsforløbet mere frit i forhold til i Danmark hvor vi følger et struktureret skema.

Samarbejdet mellem de forskellige nationer kan til tider være en udfordring grundet kulturforskellene, dog syntes vi at alle gjorde deres for at samarbejdet fungerede så godt som muligt. Engagementet blandt deltagerne i projektet gjorde at vi alt i alt fik en vellykket oplevelse, både fagligt og socialt. Opholdet hos en islandsk familie, gav det bedst mulige indblik i kulturen.

Alle disse omstændigheder gjorde at det blev en følelsesladet afslutning med Comenius projektets andre deltagere, tårer blev fældet, aftaler og håb om fremtidige møder indgik og vi står tilbage med en oplevelse som aldrig vil blive glemt.