208.000 kroner til NAG Fadderbørn

Billede i galleri. Klik for at åbne

Jacob Lopedanz' vinderbillede fra Insta #nagfadderdag15

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Torsdag d. 17. september var NAGFadder dag, hvor eleverne brugte dagen til at samle ind til deres 33 fadderbørn i Bondo, 450 km nordvest for Kenyas hovedstad Nairobi.

Siden efteråret 2014, hvor der blev indsamlet 163.000 kroner, har hver klasse haft et afrikansk fadderbarn gennem Planfadder Danmark. Her har de kunne følge barnets og familiens hverdag og udvikling med støtte fra det store arbejde, som blev gjort for indsamlingen. I år blev der på én dag rejst 208.000 kroner!

"Jeg kan slet ikke få armene ned af glæde over det målrettede fællesskab, alle har bidraget til," siger Lærke fra 3.y. Som mange andre er hun overvældet over den store opbakning og det store arbejde, der har først til det store beløb. "Det er udtryk for den store interesse for omverdenen, der er på NAG," tilføjer Hannah fra 2.a.

Både Lærke og Hannah er medlem af Make A Change (MAC) udvalget, som har planlagt dagen og gennemført opfølgningen. Dagen bestod blandt andet af en Instagram konkurrence på #nagfadder15, hvor vinderen blev Jacob Lopedanz fra 1.z med billedet over artiklen her. 2.w toppede indsamlingen med 343 kroner pr, elev, i alt 9.280 kroner fra klassen.

De mange penge rækker til mere end 33 fadderbørn i et år. MAC-udvalget skal derfor nu tage stilling til, hvad de skal bruges til i Bondo. Det forlyder, at MAC-udvalget overvejer at bruge overskuddet til et bibliotek.

Se flere billeder fra dagen på Instagram #nagfadderdag15