Forældre hjælper eleverne på vej i natten

Billede i galleri. Klik for at åbne

NAG har til alle fester på gymnasiet et professionelt korps af dørvagter, som tager sig af trafikken ved indgangen. Indenfor findes der desuden lærervagter, så der for eleverne er kendte og respekterede ansigter at finde omkring dansegulvet.

Udenfor har NAG fra i år indgået et tæt samarbejde med Natteravnene i Rudersdal og desuden oprettet et korps af egne festvagter blandt forældre til elever på NAG. Ved Fastelavnsfesten fredag d. 1. februar var de frivillige forældre for første gang på banen for at hjælpe NAG-elever på vej til festen.
Et hold med tre forældre var i området sammen med seks Natteravne, da eleverne ankom til festen i tidsrummet 20.30-21.30. Her fik festdeltagerne et venligt ord med på vejen mod indgangen. Da eleverne begyndte at forlade festen omkring midnat var et nyt hold med seks Natteravne klar til at hjælpe alle godt hjemad.

"At ankomme til en så stor fest kan godt være lidt uoverskueligt for nogle. Tilstedeværelsen af disse udendørs forældrehold, som kan tale beroligende, virker betryggende for de unge", fortæller serviceleder Ole Heiselberg om fredagens erfaring. "Det får trafikken til og fra festen til at glide nemmere, og forhåbentlig uden gener for omgivelserne".

Hele ideen med udendørs forældrehold ved festerne er ny, og NAG vil meget gerne høre fra flere NAG-forældre, som sammen med Natteravnene vil være med til at give trygge rammer omkring deres børns festdeltagelse på Nærum Hovedgade. Kunne man måske afse ca. 1½  time til en fredagsvagt, enten omrkring 20.30-22 eller 24-01.30 er man meget velkommen til at kontakte Ole Heiselberg direkte på email olehei@nagadm.dk eller tlf. 4511 4524