Italiensk visit på NAG

Billede i galleri. Klik for at åbne

Tvillingerne Isabella og Sabrina Romani går i klassen, og således var hele 3 generationer af italienere repræsenteret under NAG”™s tag, da papà Fabrizio og ”i nonni”, farmor og farfar, mødte op - klar til at besvare de mange gode spørgsmål, eleverne havde forberedt til dem i forbindelse med det emne, klassen har arbejdet med: ”La famiglia italiana”. Flere ville bl.a. gerne vide, hvorfor nogle italienske mænd bliver boende så længe hjemme hos ”Mamma” ”“ er det virkelig så unuanceret, at de bare er voksne morsyge personer?

De forskellige spørgsmål satte gang i en livlig debat om kulturelle ligheder og forskelle mellem Danmark og Italien, og snart kom også emner som Nord/Syd-problematikken, kirkens rolle, de unges alkoholkultur og Berlusconi på bordet. Og der blev i bedste italiensk stil gestikuleret heftigt!

Vi var alle meget glade for besøget, som satte de tekster, vi har arbejdet med, i perspektiv. Samtidig fik vi et godt indblik i de mange forskelle mellem Danmark og Italien - ja, selv Isabella og Sabrina gik derfra klogere på deres egne italienske rødder, takket være de gode, nuancerede og, ikke mindst, ærlige svar, vi fik!

Så hermed et stort og klingende ”GRAZIE” til Fabrizio og ”i nonni” fra os alle!