220.000 NAG-kroner til Fadderbørn

Billede i galleri. Klik for at åbne

Frederikke og Simone er stolte over indsamlingsresultatet på hele skolens vegne

Med knapt 10.000 kroner blev 1. c årets mest indbringende klasse til NAGFadder-indsamlingens rekordstore beløb på 220.000 kroner. Frederikke og Simone Lund fra klassen fortæller lidt om begivenheden.

"Vi havde en klasserepræsentant for projektet, som bare var SÅ engageret. Det smittede helt sikkert af på alle andre i klassen med det samme," fortæller Fredrikke om den grundliggende årsag til, at 1.c løb afsted med 1. pladsen i årets indsamling. "Yes, vi gjorde det hurtigt til en klasse-ambition: Vi vil bare indsamle det største beløb," siger Simone i naturlig forlængelse.

Så er det fristende at spørge, om klassen havde en særlig plan eller organisation for dagens arbejde? "Faktisk ikke," siger Frederikke. "Alle havde bare et job, de gerne ville udføre i sagens tjeneste. Nogle gjorde rent og malede, mens andre brugte f.eks. Facebook til at samle ind."

Indsamlingen er foretaget i samarbejde med Plan Danmark, som organiserer hjælpearbejdet med de 41 Fadderbørn i Bondo, Kenya. Som tak for det store indsamlingsbeløb gav Plan Danmark en intimkoncert med Buttenschøn til hele NAG. Desuden har 1.c vundet en samlet tur til en Mø-koncert.

Læs om Buttenschøn-koncerten på NAG på Rudersdal Avis HER

Læs om indsamlingen som en del af NAG's kerneværdier på Frederiksborg Amts Avis HER