NAG's gazeller

Billede i galleri. Klik for at åbne

NAG-gazellerne: Simon, Niels og Signe

Måske lyder en "invitation" til vicerektors kontor ikke lige umiddelbart som en præmie. Men prøv alligevel at se her, hvad udfordringen går ud på.

NAG har sine egne unikke traditioner. Ikke mindst NAGadeløbet, som hvert år kort efter skolestarten spreder fart og farver i de omkringliggende gader. Årets udgave af løbet - den 8. udgave siden 2006 - blev i kategorien elev-piger, elev-drenge og lærere vundet af henholdsvis Signe Neuwert Balling (3.b), Simon Thrane Hansen (3.i) og Niels Hjølund Pedersen (vicerektor).

Signe har gjort rent bord og vundet alle sine tre år i træk. Hun har hvert år forbedret sin tid, og hendes 18:24 fra i år er ikke bare hendes bedste, men den bedste elev-pige tid overhovedet i løbets historie.
"Jeg dyrker fitness for konditionen og løber, når jeg har tid, men går ikke direkte efter motionsløb", fortæller Signe. "Derfor er det virkelig fedt, at vi har det her løb på NAG".

For Simon er det at løbe serious business. Han har løbet orienteringsløb i 5 år og er i dag på juniorlandholdet. Simon vandt også i 1.g, men tog det roligt i 2.g, da det var dagen før Danmarksmesterskabet. Hvad dog betyder mere for ham er, at hans tid på 16:03 i år er forbedring af rekorden for elev-drenge fra 16:07 sat i 2008 af hans storebror Rasmus Thrane Hansen.
"Jeg har endnu ikke fået fortalt ham det", siger Simon. "Men jeg glæder mig til at formulere det på den helt rigtige måde".

For første gang i løbets historie blev den bedste elev-dreng slået af en lærer. Han havde varslet sin ankomst ved at udlove flødeboller til enhver, der kunne slå ham. Det lykkedes ikke. NAG's nye vicerektor siden nytår, Niels Hjølund Pedersen, var 29 sekunder hurtigere end Simon. Med sine 15:34 på ruten satte Niels NAG-rekord.
"Jeg var godt klar over, at min formkurve var for opadgående, da jeg er ved at færdiggøre min træning til Berlin-maraton i slutningen af september", afslører Niels med jysk beskedenhed og fortæller i øvrigt, at han kun sjældent dyrker de store motionsløb, men for det meste "løber lidt rundt med vennerne og løbependler til og fra arbejde", når tiden og familielivet tillader det. Det har han såmænd gjort de sidste 25 år.

Men selv om de tre NAG-gazeller har meget forskellige tilgange til det at løbe, er de enige om, at det er fantastisk, at NAG har sådan et løb, hvor så mange deltager, og hvor der både er gak og gøgl i gaden, god teknik samt fællesskab og opbakning om begivenheden.

Og vil Niels til næste år love flødeboller til hele skolen, hvis han ikke slår sin egen rekordtid?
"Det kan jeg ikke love", siger han. "Men jeg vil gerne love en god frokost på mit kontor til dem, der kan slå mig".

Så er den udfordring hermed givet videre. Træningen kan begynde nu!