Den amerikanske ambassadør besøgte NAG

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Den velkendte, karismatiske og Obama-udnævnte amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, kom onsdag d. 26. oktober på besøg på NAG med to formål.

For det første var han en del af et større fællesarrangement i Agoraen for alle skolens elever i anledning af det kommende amerikanske præsidentvalg. d. 8. november. Her deltog også lektor Niels Bjerre Poulsen fra Syddansk Universitet. 

Først gennemgik Niels Bjerre Poulsen både de barske tal fra tidligere valgresultater og friske valgprognoser for USA som helhed og svingstaterne i særdeleshed og de mere farverige aspekter ved en amerikansk valgkamp, ikke mindst Donald Trumps valgkampagne og vælgergrundlag.

Herefter overtog Rufus Gifford scenen med sine betragtninger om valget i USA. Giffords hovedpointe var, at Trump (desværre) "kun" er et amerikansk tegn på noget, der sker rigtige mange steder i verden, herunder Danmark. Han opfordrede derfor eleverne til lige at holde et spejl oppe foran sig selv. Hvad sker der i dansk politik? Hvorfor har visse partier, som ikke har haft eller ikke vil have regeringsmagten, så forholdsvis stor succes i Danmark? Hans oplæg gav anledning til mange spørgsmål fra salen.

Ambassadørens andet formål med besøget var sammen med Niels Bjerre Poulsen at tilbringe en halv times tid sammen NAG's Masterclass om det amerikanske valg. Her fik en mindre kreds af ca. 25 elever mulighed for at snakke mere uddybende med de to gæster om alt fra brugen af sociale medier til den mulige magtbalance mellem Det hvide Hus og Kongressen efter valget.