Verden uden Insta-filter

Krigsfotografen Jan Grarup sammen med Sebastian og Josefine efter foredraget

Det var barske fortællinger, som krigsfotograf Jan Grarup kunne diske op med, da han gæstede Agoaren på NAG og fortalte om sit arbejde som fotojournalist midt i alverdens krigszoner og humanitære katastrofer.

"Det er ikke min opgave, at komme med politiske budskaber," sagde Jan Grarup til 3.g-eleverne i Agoraen. "Jeg kommer for at fortælle og vise jer nogle kendsgerninger, som nyhedsmedierne ikke tør røre ved, men som ikke må gå i glemmebogen". Grarups for det meste sort-hvide fotografier er en knivskarp dokumentation for de både grusomme og rørende ting, der sker rundt om i verdenen. Uden filter. Efter foredraget og generelle spørgsmål fra eleverne havde bl.a. Josefine og Sebastian mulighed for en kort snak med Jan Grarup om hans arbejde. For dem havde foredraget gjort et klart indtryk.

”Det var lidt af en øjenåbner,” sagde Josefine efter foredraget. ”Man er egentligt i en form for uvished om alle disse forfærdelige situationer rundt om i verden”. Sebastian var helt enig og tilføjede: ”Det kom bag på mig, hvor mange konflikter der er tale om, og det at FN står så magtesløs”.

Efter foredraget arbejdede Josefine og Sebastian samt alle de andre 3.g-elever med specifikke konflikter fra Grarups foredrag og FN's Verdensmål som en del af et samlet formål med at vende blikket udad og favne det globale.