255.000 kroner til PlanBørnefonden

GF8 her samlet foran Faddervæggen i Agoraen. De indsamlede flest kroner pr. elev: I alt 9.150,-

Hver klasse har et Fadderbarn, som de én dag hvert efterår indsamler penge til via et samarbejde med PlanBørnefonden. Fadderbørnene bor I landsbyen Bondo i Kenya og mange af dem er tilknyttet den lokale skole, Nyakongo Secondary School.

Indsamlingen organiseres af elevernes eget MAC (Make A Change) -udvalg på skolen og nyder hvert år fantastisk opbakning fra alle skolens elever. Indsamlingen er desuden omgivet af forskellige relaterede aktiviteter som f.eks. besøg fra Afrika, FredagsCafé og forløb i undervisningen. Projektet er derfor blevet en integreret del af ét af NAG's pædagogiske fokuspunkter, hvortil rektor Niels Hjølund Pedersen har følgende kommentar:

"En del af almendannelsen i det almene gymnasium er at have udblik og vise forståelse for den globale verden, vi er en del af. Eleverne viser gennem Planfadder, at de har dette udblik og tager medansvar for verden."

De sidste par år er det indsamlede beløb stille og roligt vokset. Sidste år var det på 246.500, og i år slog det rekord med ikke mindre end 255.000 kroner, hvilket fik rektor til at udbryde:

"Eleverne på NAG har gjort det igen. De har igen samlet et rekordstort beløb ind til et velgørende formål. Det gør mig faktisk stolt."

Eleverne samler ind klassevis, og deres bundlinje opgøres pr. elev. I år var det 1.g holdet GF8 (billedet), som indsamlede flest penge pr. elev: 9.150.- kroner

Den flotte indsats for børnene i Bondo vækker også begejstring hos PlanBørnefonden, hvor Chefdirektør Gwen Wisti udtaler: 

Vi er så glade for den fantastiske donation fra Nærum Gymnasium. Det er noget særligt, at unge gymnasieelever trækker i arbejdstøjet og ønsker at gøre en forskel for børn og unge langt væk fra deres eget liv. Med donationen fra eleverne kan vi gøre en kæmpe forskel for mange børn. Det er et bidrag der rækker langt ud i fremtiden.Vi er dybt taknemlige

Det indsamlede beløb rækker til langt mere end 12 måneder for de 42 Fadderbørn i Bondo. Derfor er der hvert år også penge til yderligere projekter som f.eks. til skolen. Herunder kan ses hvad pengene fra sidste år bl.a. også gik til: