Samfundsfag besøger Nationalbanken og Christiansborg

Billede i galleri. Klik for at åbne

1b og 1i samfundsfag fra NAG på vej ind til Christiansborg sammen med deres underviser Anders Larsen

Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne
Billede i galleri. Klik for at åbne

Af Ida Marie Møller Vium, 1.b

1.b og 1.i var på ekskursion tirsdag d. 29/1 2019 med samfundsfag, og turen gik til Nationalbanken og Folketinget, Christiansborg. Dagen begyndte med besøg i Nationalbanken, hvor vi hørte om bankens egentlige funktion og formål. Vi lavede ordlegen Hangman med ordet “tillid” som udgangspunkt. Det var for at fremhæve ordets centrale betydning i Nationalbanken. Efter et længere foredrag sluttede vi med en Kahoot, hvor vi blev udfordret i spørgsmål til foredragets indhold.

Efter dette interessante og lærerige besøg, gik turen videre til Folketinget på Christiansborg. Som indgangsbillet skulle vi igennem et sikkerhedstjek a la lufthavnens sikkerhedskontrol. Herefter var vi på rundvisning i den store bygning og blev vist rundt af Christian Poll, medlem af Alternativet. Som det første blev vi introduceret til, hvordan arbejdet i Folketinget foregår. Folketinget har omkring 1500 rum, så vi kunne naturligvis ikke besøge dem alle, men sammen med Christian Poll gik klassen på opdagelse og oplevede den smukke arkitektur og kunst i bygningen. Christian beskrev portrætterne af de tidligere formænd og statsministre, som en stor del Folketingets historie. Udover portrætterne var hans fortælling om grundlovene også et stort hit blandt os. Midt i interessen for grundlovene og portrætterne dukkede formanden for folketinget, Pia Kjærsgaard op på gangen og kastede et venligt “hej” til den unge forsamling. Vores vej rundt i Folketingets gange, gik også forbi de gamle velbevarede” hop on hop off elevatorer”, hvor det ifølge Christian Poll kræver øvelse at hoppe på/af.

Fremvisningen fortsatte, og vi kom videre ind i Folketingssalen. Her overværede vi på tilhørerpladserne værdidebatten omkring udlændingepolitikken. Bl.a. Lars Løkke Rasmussen var repræsenteret i debatten. Vi bemærkede den høflige omgangstone i Folketinget, hvor de omtaler hinanden som hr. og fru.

Til sidst fik vi forklaret, hvordan et udvalgsmøde foregår i grupperummet for energi- og klimapolitik. Her fik vi også lejlighed til at stille spørgsmål og debattere Alternativets politik med Christian Poll. Det bragte en livlig og spændende debat med sig. Alt i alt var det en meget lærerig og autentisk dag, og vi glæder os til flere af den slags dage.