Elevrådet og Repræsentanternes Råd i Berlin

Billede i galleri. Klik for at åbne

Elevrepræsentanter foran Brandenburger Tor under deres demokratitur

I weekenden d. 22.-26. januar var 38 af medlemmerne af Elevrådet og Repræsentanternes Råd i Berlin. En årlig tur, der styrker sammenholdet i udvalgene og skaber venskaber på tværs af årgange og klasser. Med formandsparret til at sætte tonen, har eleverne haft tonsvis af oplevelser: Leget tourister ved Brandenburger Tor, set ambassader, taget billeder ved jødemonumentet, følt historien ved Checkpoint Charlie og Berlinmuren, shoppet i KaDeWe, besøgt Rigsdagen, travet til toppen af derFernsehturm, oplevet den lokale kolorit i form af en klassisk döner i de sene nattetimer og mange andre ting.

Men vigtigst af alt er det sociale: ”Det er fedt, at vi alle er sammen på tværs af årgangene og når man har været med flere år i træk, så opstår der nogle rigtig stærke venskaber,” siger Martin fra 3.I. Han har været med på turen for 3. år i træk, og siger også, at det er vildt fedt, at man især som 1.g”™er tager af sted og kun kender folk fra møderne, men kommer hjem med 37 nye venner.

”I og med at vi styrker sammenholdet, får vi også lettere ved at samarbejde når vi kommer hjem,” supplerer Sascha fra 1.D. De to har siddet i Elevrådet sammen siden sommerferien, men kendte ikke hinanden speciel godt før turen. Efter at have delt værelse i 4 dage, er de dog ikke i tvivl om, at turen har været rigtig god ”“ ikke blot for deres venskab, men også for udvalgsarbejdet, på grund af det specielle bånd, som opstår i udvalgene, når man er sammen hele tiden i 4 dage.

Elevrådsformand Frederik fra 2.Y er enig med Martin og Sascha, og han påpeger også, at det kulturelle indspark, som de har fået under turen, vil åbne deres horisont i det daglige elevrådsarbejde og give dem endnu større visioner for elevdemokratiet.