DM i novelleskrivning

Billede i galleri. Klik for at åbne

Kristian Larsen fra 2.k har fundet et særligt talent hos sig selv. Det lå måske lidt uopdaget, men pludselig boblede det frem, efter hans dansk-lærer, Esben Bjærge, gav ham en udfordring.
Sammen med 175 andre unge deltog Kristian med et bidrag til DM i Novelleskrivning afholdt af Dansk Forfatterforening. De faldt pladask for Kristians bidrag, som de med begejstring kaldte "en fanden-i-voldsk og stilistisk anderledes novelle". Derfor blev han én af DM-vinderfeltet på i alt 20 deltagere.
Kristian kan vise sit vinder-bidrag på sin Iphone-skærm. Mere fylder novellen ikke. Det er en kort tekst uden egentlig fortælling, men udelukkende nedkogt til en slags essens. Desværre kan nagym.dk ikke gengive teksten, da  Dansk Forfatterforening har rettighederne og vil stå for en snarlig udgivelse.

Kristian tilbragte to dage i København med overnatning, frokost og middag sammen de andre DM-deltagere med konferencer og foredrag med sprogfolk, forlagsfolk og forfattere som f.eks. Simon Fruelund og Charlotte Weitze, som Kristian begge har læst med sin dansk-lærer Esben Bjærge.
"Det er en kæmpefordel i dansk at skulle analysere en fortælling, når man har hørt om den proces, en forfatter går igennem," fortæller Kristian og slutter: "Jeg er stille og roligt begyndt at skrive nogle ting sammen derhjemme om aftenen. Jeg kunne godt tænke mig at få noget udgivet."