Comenius-elever på Sicilien

Billede i galleri. Klik for at åbne

Comenius-elever fra Danmark, Island, Tyrkiet, Spanien, Italien, Tyskland, Frankrig og Litauen samlet på Mt. Etna, Sicilien

Billede i galleri. Klik for at åbne

Alle veje fører til Rom men ingen fører væk, dog efter seks timer nåede vi Comenius-elever til solrige Catania på Sicilien. Her blev vi mødt med åbne arme og kindkys af vores søde værtsfamilier.
Trods kaotisk kørsel i Catania kom vi hjem til lækkert autentisk italiensk middagsbord med flere retter mad bestående af pasta, pizza, gris og søde kager. Kagerne gentog sig ved morgenbordet, hvor vi fandt ud af, hvilket stort hit de søde sager er i Catania.
En heldagsudflugt førte os ud på en hård klatretur op af vulkanen Etna, som vi klarede stærkt forpustede og med syrende ben. Senere samme dag besøgte vi den populære turist by Taomina, hvor vi så et flot gammelt græsk amfiteater.

På turen var vi også ude og se museer, og prøve kræfter med pilotskolens særlige undervisning. Her byggede alle Comeniuselever et modelfly sammen. De tre danske piger tildrog sig særligt meget opmærksomhed med deres lyse hår og nordiske træk. De italienske drenge blev vilde i varmen, og det førte til diverse kærlighedserklæringer. Torsdag aften tog vi på en tur ud i Catanias slidte og til dels beskidte gader.
Vi tilbragte aftenen i de søde italieners selskab i dejlige festlige omgivelser. Dagen efter skulle vi tage afsked med vores værtsfamilier, som vi nu selv var blevet en del af. For italienerne kommer familien først, så hele familien mødte op for at tage ordentlig afsked. Med lidt vejledning fra de pilotstuderende var det intet problem at finde hjem til Danmark igen belæssede med flotte gaver og uforglemmelige minder.

Marcus, Louise, Elisabeth og Louise aka. Arrrrrcus, Dadlen, Sidsler og Spank